Snatteristen

Oups, vad länge sedan det var jag skrev. Jag tror att jag har en förklaring till min svacka nu. Jag har haft ont i huvudet i en och en halv vecka, ont i körtlarna i nacken och i käken och det svider i bihålorna ibland. Nu har jag börjat ha ont i halsen också. På jobbet är så många borta så man har tvingats ta in alla lediga sommarjobbare för att hålla igång stället så det vore väl inte så konstigt om jag också skulle åka på förkylningen som går. När man är förkyld är man inte så uppåt så det kanske är fullt normalt att livet är pissigt just nu.

Jag har det nog ändå bra om man jämför med en gammal klasskompis från högstadiet som bor i området bredvid mitt. Hon och hennes man har varit tillsammans sedan gymnasiet och förmodligen försökt få barn sedan många år. I juni föddes deras dotter. För tre veckor sedan dog hon. Usch, vad jobbigt för dem…

Lärarinnan som dog på flyget när hon skulle åka och adoptera en dotter har nu obducerats. Kroppspulsådern hade brustit så hon dog väldigt snabbt. Hon hade sagt till sin man under resan att hon mådde illa och skulle gå på toaletten. Han hade följt efter henne och på vägen till toan föll hon ihop och dog. Jag har pratat med den nya lärarinnan och det var hon som berättade detta för mig. Vi pratade också om Amandas nuvarande frökens ovilja att låta Amanda räkna ikapp den nya klassen och lärarinnan sa att hon skulle ringa och prata med barnens lärare om vilka böcker som skulle gälla efter de flyttat och vad de behöver kunna innan de flyttar. Skönt, då slipper jag ta den striden.

Timothy har åkt fast för snatteri. Han kom hem och grinade och sa att jag skulle ringa till affären för han hade stulit. Jag ringde till affären och de berättade att de sett honom bete sig underligt vid ett flertal tillfällen. Han har stått och stirrat på en och samma sak länge, varit likblek och haft väldigt bråttom ut så de hade fattat misstankar och kollat övervakningsvideorna. Mycket riktigt såg de hur han gömde godis i jackärmen. Killen jag pratade med lät lite mjäkig som om han nästan bad om ursäkt för att han kommit på Timothy. Han frågade lite försynt om vi skulle låta det här passera för den här gången eller. Det tyckte inte jag. Jag sa att Timothy fick gå till affären och tala om vad han hade stulit och betala för det. Då började killen nästan ursäkta Timothy och sa att det han inte verkar vara den typen som skulle göra om det.

Jag skickade i alla fall ner Timothy på affären för att betala för sig. Han ville inte alls gå utan han ville skicka pengar med mig så jag kunde gå och betala det han stulit. Jag vägrade och sa att jag inte stulit så det tänkte jag inte alls göra. Då ville han att jag skulle följa med i alla fall men jag vägrade det med och sa att jag skulle skämmas om jag gick på affären med en tjuv. Då bölade Timothy ännu mer och gick iväg till affären. Han bölade när han kom hem också. Hehe… hoppas det sved ordentligt så att han inte ens vågar tänka tanken i fortsättningen.