Öga för öga…?

I aftonbladet idag står att läsa om en 16-åring som blivit dömd av byns åldermän till att våldtas av fyra män. Hon straffades för att hennes lillebror setts tillsammans med en flicka. Straffet utdelades i en lada medan 500 personer stod utanför och lyssnade till hennes skrik. Sådant får mig att må riktigt illa. Hur fan är en person som ens överväger att använda sexuella handlingar i syfte att straffa, kuva och förnedra funtad egentligen? Hur tänker man när man kommer på en så jävla idiotisk idé?? Tycker man själv att sex är så plågsamt så att det är passande som straff? Eller får man själv en sexuell kick av att utsätta andra för sexuellt våld?

Detta skedde i en by i Pakistan och landets största tidning skriver i sin ledare ”Det är så barbariskt så man saknar ord”. Nio män har gripits för delaktighet i våldtäkten och fler jagas av polis. Man kan då fråga sig vad som är ett lämpligt straff för de män som planerat och utfört denna våldtäkt. Med tanke på vad de tycker är ett lämpligt straff så tycker jag att de borde dömas till att bli våldtagna, förslagsvis av varandra.