Com bort

Här om dagen skedde en singelolycka här i stan. Just denna olycka var lite speciell. En kvinna i femtioårsåldern skulle tanka men på väg mot pumpen började hon feppla med något i bilen och såg inte vart hon körde. Hon styrde rätt mot pumpen. Pumparna skyddas av kilformade ”stoppklossar” som ska hindra att man kör på dem. På något sätt lyckades kvinnan köra upp med ena framhjulen på en av dessa stoppklossar så att bilen välte. Hon lyckades alltså volta med bilen mitt emellan pumparna på en bensinmack! Hon kan inte ha hållit högre hastighet än snigelfart men lyckades ändå med bedriften. Det är inte illa pinkat.

”Ändra ditt utbud online!” står att läsa på comhems sidor. Det enda man behövde göra var att skaffa ett lösenord vilket jag gjorde. På något sätt måste jag ha missuppfattat meningen ”Ändra ditt utbud online!” för jag trodde att det betydde att man kunde ändra sitt utbud online bara man loggade in med användaruppgifter. Så var alltså inte fallet. När jag loggat in så kunde jag bara se att jag abonnerade på kanalpaketet ”Stora comhem” och canal+. Det visste jag ju redan och inte behöver jag logga in på en internetsida för att ta reda på det. Det är märks liksom när man zappar mellan kanalerna. Ingenstans var det klickbart så jag ringde comhems kundservice för att fråga hur jag skulle göra för att ändra mitt utbud online.

Efter sex minuter i telefonkö fick jag prata med en tjej som inte hade en aaaaaning. Hon kopplade mig vidare till internetavdelningen. Återigen telefonkö, 14 minuter den här gången. Killen jag fick prata med hade aldrig hört talas om att man skulle kunna gå in på internet och ändra sitt kanalutbud så han kopplade mig till abonnemangsavdelningen för att jag skulle få göra mina ändringar. Telefonkö sju minuter…

Där fick jag äntligen göra de ändringar jag ville göra! Fast ändringen kommer inte att börja gälla förrän från och med första augusti och det gick inte att ordna tidigare. Det sägs att allt går så snabbt i vårt tekniksamhälle så att människor blir utbrända. Det kanske är av ren hänsyn som allt går så sakta för comhem men jag tror att jag hade kunnat hantera om min digitalbox hade visat andra kanaler lite tidigare än om drygt en månad.