50-åringar

Amanda (numera frisk) har varit på 50-årskalas idag. Patsy fyller år lustigt nog samma dag som farmor som också fyller 50 idag. Patsy har efter många om och men tydligen bestämt sig för att lära känna Amanda för att hon har förärat oss med tre besök den sista tiden. Patsys far som också plötsligt börjat besöka Amanda ville att Amanda skulle komma på kalaset. Så efter förskolan bar det iväg till till Patsy. Amanda hade dock hoppats på att få träffa Grinchens brorsdotter där. När det var dags att åka hem igen fick Amanda ett jag-är-sur-och-trotsig-utbrott och jag misstänker att brorsdotterns frånvaro utlöste det…även om Amanda skyllde allt på Timothy. Intressant skall bli att se om artigheten återgäldas när Amanda fyller 8 nästa år… det blir i så fall första gången någon från Klanen kommer på hennes kalas.

En liten fågel viskade i mitt öra att Grinchen numera har fast jobb på en personaluthyrningsfirma ( Grinchen från Manpower??) i Österrike och tjänar rätt bra. Jag antar att detta betyder att han inte längre kommer att komma till stan för att sommarjobba ett par månader per år. Vidare antar jag att det i sin tur medför att han träffar Amanda ännu mindre än han redan gör. Amanda själv säger varken bu eller bä om detta faktum för han har inte gett henne en chans att lära känna honom. Personligen skulle jag aldrig kunna tänka mig att tacka ja till ett jobb om det innebar att i princip all kontakt med mina barn upphörde, hur välbetalt jobbet än må vara….men det är ju bara min åsikt och alla prioriterar vi på olika sätt.

Farmor smet iväg till Kanarieöarna… men hon ska inte tro att hon kommer undan för det.