Pensionärsfritid

Dagarna går och det händer egentligen inte så mycket som jag känner att jag ids reflektera över. Gregory konstaterade här om dagen att vi går och lägger oss väldigt tidigt på kvällarna. Jo, det gör vi. Men vi kliver upp tidigt på morgnarna också, fortsatte han. Jo, det gör vi.

Jag funderade på vad jag egentligen gör under dagarna. Jag kliver upp tidigt, lägger mig tidigt, jobbar länge, utför diverse hushållssysslor, klappar katterna, löser korsord, promenerar och lyssnar på ljudböcker. Inte mycket ’rock ’n roll’ över den tillvaron. Det känns ganska mycket ’nylonklänningstant’ faktiskt.

Ljudböcker har det blivit många under sommaren. Det är ganska trivsamt att promenera med en bok i öronen men det stora gisslet är att boken tar slut mitt under promenaden. För att undvika det laddade jag hem en väldigt lång bok, den längsta bok jag känner till – bibeln. Jag har läst pappersversionen av bibeln så jag vet att boken är intressant och klart värd att lyssnas på men när jag läste den sist var jag betydligt yngre och fokuserade mest på handlingen. Nu reflekterar jag över helt andra saker, som guds personlighet, vad som verkade vara viktigt för människorna på den tiden, seder och bruk och detaljer som jag hastade förbi sist.

Det är mycket jag skulle vilja diskutera med någon men i min omgivning finns det ingen som tycker att det tillräckligt intressant för att diskuteras. Vaddå då?! Är inte bibelns innehåll ett ämne som ständigt är högintressant och på tapeten? *hrmf* Tvärt om blir de ganska less på att jag pratar om saker man inte får äta som klippgrävling, kamel och djur med tassar och att Abraham bad sin tjänare att lägga sin hand mellan hans lår för att svära att han skulle hitta en fru till Abrahams son och att det var ett märkligt sätt att svära en ed på så jag blev tipsad att börja i Alphagruppen i Bureå. De samlas för att prata om kristen tro, bibeln etc. och man behöver inte vara troende för att få delta. Fast jag blev också påmind om att jag inte bör boka upp mig på något sådant eftersom tiden kanske inte skulle räcka till.

Nä, det är klart… jag måste ju hinna klappa katten, lösa korsord och lägga mig tidigt om kvällarna… men det var inte så det menades. Vad som menades var att jag i veckan börjar skola och vi vet inte hur mycket av min fritid den kursen kommer att ta i anspråk. Jag ska inhandla en bok som ska vara läst och begrundad innan skolan börjar och jag ska passa på att köpa en bibel med breda marginaler så jag kan göra många anteckningar som jag kan spara tills jag eventuellt har tid för någon bibelgrupp. För övrigt så tycker jag att det tillhör allmänbildningen att ha läst bibeln från pärm till pärm.

Förutom skolan så har jag gått med i Munskänkarna så jag ska försöka klämma in en och annan vinprovning på vår fritid också. Jag har också börjat prenumerera på Vinlådan. En sommelier, som heter Emil och jobbar på en restaurang i Stockholm, importerar viner som han tycker är bra. Var tredje månad får man hem sex olika viner med recept på mat som dessa viner passar särskilt bra till. Två par till i byn prenumererar också på Vinlådan och för att spara in några kronor på frakt så står jag som prenumerant på alla tre vinlådorna. Så jag får alltså sex flaskor gånger tre lådor fyra gånger per år. Det blir 72 flaskor vin per år… !! Jag hoppas att inte personen som levererar vinet inbillar sig att jag själv ska sätta i mig alltsammans.