Kali avslöjar igen

Jag är totalt ointresserad av hockey vilket kan vara lite av ett problem när man är skelleftebo. I Skellefteå råder det en hög intolerans mot hockeyointresserade och vi diskrimineras ständigt då många olika typer av samkväm, diskussionerna på fikarasterna och mycket annat kretsar kring hockey. Jag har faktiskt skapat en facebookgrupp för oss, Skelleftebor som skiter blanka fan i hockey, och även om vi tycks vara i minoritet så hade gruppen flera hundra medlemmar innan facebook gjorde om grupperna så att alla medlemmar trillade ut och var tvungna att aktivt gå med igen.

Som hockeyointresserad så kan man ändå inte undgå att märka vad som händer. Karlarna ser ut som terrorister för de odlar vad de kallar ’slutspelsskägg’, folk skriker och går på, postar obegripliga statusmeddelanden och långa svordomsharanger kryddade med allehanda könsord på fejjan. De mår dåligt, får migränanfall, är griniga, stingsliga för att sekunden senare vråla av glädje, alla tecken på psykisk ohälsa med andra ord.

Är det inte meningen att sporten ska vara hälsofrämjande? Det finns inget sunt hos de som är hockeyintresserade, tvärt om. Att det serveras alkohol på isladan är också helt emot alla ideal som jag anser att idrott ska stå för. Alkohol och idrott ska fan inte gå ihop så att servera alkohol på ladan är prostitution de ägnar sig åt då enda syftet med det är att locka fler besökare och därmed tjäna mer pengar. Illa!

Men det är inte bara det som är högst anmärkningsvärt. Jag har kommit på fler skumraskaffärer som försiggår inom hockeyvärlden. Det är för det första förbannat märkligt att den som får högst poäng efter att alla spelat mot alla inte är det lag som vinner. Istället ska de fyra översta lagen spela mot varandra och inte bara en gång utan sju (7!!) gånger mot varje lag. Helt absurt! Det är som att en maratonlöpningstävling är avklarad så är det inte den som kom snabbast i mål som vinner utan de fyra första ska spela sten-saxpåse om guldet. Hallå!?? Det handlar förstås enbart om pengar. Klubbarna tyckte inte att de hade mjölkat tillräckligt med pengar ur sina supportrar när hockeysäsongen var över så de skapade denna hitte-på-tävling som slutkläm för att kunna tjäna ännu mera pengar på hockeyintresserade människor.

Inte nog med detta. Jag tror mig ha kommit på något som inte har varit lika uppenbart som att hitte-på-tävlingarna är just hitte-på-tävlingar. Minns nu var ni läste detta första gången när skiten träffat fläkten och den skandalösa sanningen kommer ut och mina uppgifter kan vidimeras från annat håll. Hela slutspelet är uppgjort. Inte fan har de fått instruktioner att spela så bra de kan. De har fått instruktioner att spela så många matcher de kan. Om det bästa laget skulle sopa banan med alla de andra så skulle det betyda att det laget spelar 4×4 matcher istället för 4×7 matcher. Det blir bara 16 matcher istället för 28 och för en klubb så betyder det att de bara får ta inträdde och sälja sprit till hockeysupportrar hälften så många gånger som de har möjlighet att göra om de i förväg bestämmer vem som ska vinna när för att optimera antalet spelade matcher.

Bevis? Inga konkreta men det sunda förnuftet säger mig att det är så. När Skellefteå AIK mötte MoDo så gjorde Skellefteå totalt dubbelt så många mål. Trots denna överlägsenhet lyckades de dra ut på pinan till sex matcher. När Skellefteå AIK spelade mot Solna AIK så lyckades de tugga på i sju matcher så där var den ekonomiska utdelningen maximal för båda klubbarna. Nu spelar de mot Brynäs och har förlorat de tre första matcherna. Om Mammon får styra så vinner Skellefteå nästa match men å andra sidan kan det bli alldeles för uppenbart för fler än mig vad det är de egentligen håller på med (för inte fan är det hockey). Brynäs leder totalt med 9 mål mot 5, alltså nästan det dubbla, så kanske måste klubbarna låta Brynäs, som är det uppenbart bättre laget få vinna för att inte avslöja att det är ett spel om pengar det handlar om. Eller är de så giriga att Skellefteå vinner ikväll så att klubbarna kan mjölka ännu mer pengar ur supportrarna? Matchen är totalt ointressant men spelet bakom är oliiiiiidligt spännande!

Så, mina kära bloggläsare… Svensk elitseriehockey har väldigt mycket gemensamt med amerikansk wrestling – det är bara en show 😉

 


Senare, efter hockeyn:

Jupp, jupp, precis som jag förväntat mig så vann Mammon. Skellefteå slog Brynäs med ett mål och jag törs nästan påstå att Mammon kommer att se till att Skellefteå vinner åtminstone ett par matcher till. Om Mammon ska ta ut en total seger så kommer det inte att avgöras förrän på sjunde matchen. Minns var ni läste detta först!

4 kommentarer på Kali avslöjar igen

 • Aina Lundmark skriver:

  Inget dåligt sätt att få en massa ovänner, men jag håller nog med dig i mycket. Har man vunnit serien så borde man väl vara mästare. Nu kan ju den som slutat sist bland finallagen vinna kanske bara på grund av att de har flest ordinarie a-lagsspelare ”hela” alltså minst antal mer eller mindre skadade spelare.

  Nästa säsong kanske de lottar bland lagen som inte kom i final och plockar ut två lag som får gå till ’andra chansen’ och varför inte slänga in ett lag från någon lägre division som en joker?! På så sätt kan man kräma ut några kronor till ur supportrarna. Det håller ju redan på vara ett jippo i klass med melodifestivalen och diverse dokusåpor så varför inte göra ett riktigt spektakel av det hela? /Kali

 • bea skriver:

  Du är ju helt sjuk i huvet! Du tror du vet på mycke men du gissar bara. Sköt dej själv och dina hundar i stället för att lägga del i sånt du inte har med och göra!

  Du är en riktigt skön juvel, du 😀 /Kali

 • Kim skriver:

  Haha=) Håller med till fullo. Förresten sen när har du hundar Kali?

  Jag är lika frågande som du angående hundarna. Jag är nog en så fruktansvärt urusel hundägare att jag inte ens har upptäckt att jag har hund ens. Skäms på mig!! Däremot är jag tämligen övertygad om att jag har fyra katter… tror jag. /Kali

 • Peter B skriver:

  Fanatiker är en farlig grupp av människor, och inte bara den sorten som hänger med Al Quida och likande grupper. Även den lokala varianten av hockeydårar, sossar eller religösa som vi har i Skellefteåbygden, då dom verkligen har noll förståelse för oliktänkande människor. Antagligen faller ”Bea” inom denna gruppen 🙂
  Verkar även vara denna grupp som har särdeles svårt för ord som humor och ironi. 🙂

  Jag undrar om jag har fått värsta sortens fanatiker efter mig nu med tanke på alla bajsattacker jag utsätt för 😉 /Kali