Kattjakt

Tidigare i veckan vaknade jag mitt i natten och klev upp för att gå på dass. Från vårt stora, runda fönster på övervåningen kunde jag se en katt som spankulerade på vägen, stannade och tittade mot huset och sedan tvekande fortsatte. I mörkret är alla katter grå men vi har en grå katt, Aska, och denna grå katt liknade henne väldigt mycket till både färg och fason så jag gick ner för att släppa in henne.

Jag ropade så högt jag vågade (ville ju inte väcka resten av huset) och visslade men ingen katt dök upp. Jag gick på toan och efteråt kollade jag om katten kommit till dörren men icket. Jag hämtade en glest stickad filt som jag slängde över mig, stoppade fötterna i ett par foppatofflor och begav mig ut för att hojta på katten.

Jag hann inte så långt längs gången innan jag insåg att det snöat en del. Det är något man snabbt känner när man är barfota i foppatofflor. Ingen katt hittade jag heller så jag gav upp och gick in.

På morgonen träffade jag Aska och de andra tre katterna så tydligen var det inte någon av dem som jag sett under natten. Så oschyst av dem att inte visa sig på natten då innan jag begav mig ut för att försöka locka in dem. Jag undrar vems katt det var jag sprang omkring och jagade, naken så när som på en glesstickad filt över axlarna och foppatofflor på fötterna. Jag hoppas att ingen människa såg mig.