Lyxfällan… Kyligt!

Idag börjar en ny säsong av en av Gregorys favoritserier – Lyxfällan. Faktiskt så har avsnittet redan börjat men det är sällan vi har tid att se program vi vill se när de går så vi ser det sedan på tv3 play istället.

Gregory är ute i garaget och pratar allvar med bilen. I morse var det drygt 24 minusgrader så Gregory gick ut för att starta bilen innan vi var klara så att den skulle vara varm när vi stoppade in Kroken. När vi kom ut i bilen var den inte alls varm. Gregory slog på fläkten för att blåsa omkring lite värme men inget hände. Fläkten funkade inte alls. Så till stan åkte vi i den iskalla bilen och sedan åkte jag vidare till jobbet. Innan jag var framme hade jag förlorat kontakten med mina fötter men de fanns där nere någonstans och halkade omkring på de isiga pedalerna.

Förhoppningsvis är det bara en säkring som gått men i värsta fall har motorn till fläkten pajat och då lär den vara lika trasig imorgon. Risken finns att det är minst lika kallt imorgon också. När vi kom hem från jobbet idag var det – 28,4 och det tror jag är det kallaste vi haft i vinter. Onajs…

Vilket osökt får mig att tänka på att när jag gick på högstadiet i Bureå så hade vi en del ord och uttryck som sällan används nu. ’Jöö’ var ett uttryck som användes frekvent men är oerhört svårt att förklara innebörden av. Istället för ’coolt’ så använde vi en direktöversatt, svensk verion av uttrycket – ’kyligt’. Exempel: Om någon sa ”Min moppe går 110” (vilket måste ha sagts av Beggan för hans Yamaha DT var snabbaste moppen i Bureå) och detta faktum var imponerade och kanske lite osannolikt så svarade man först ”Jöö?!” och när Beggan blåste förbi i 110 blås utbrast man hänfört ”Kyligt…”. Glasklart? Självklart!

Lyxfällan… Vi har nog sett alla avsnitt som sänts och vi har också spekulerat i vilka av de personer vi känner till som skulle behöva få besök av Patrick Grimlund och Magnus Hedberg och några kandidater har vi. Så känner ni med er att ni har lite skral och skakig ekonomi och är bekanta till oss så kanske du får påhälsning så småningom…