Guide för pantertanter i hur man slaktar en häst

För ett bra tag sedan började min dator spöka. Skärmen blev svart några sekunder och sedan fick jag ett meddelande om att drivrutinerna för skärmen startats om, att starta datorn tog längre tid än vanligt och när den startat om fick jag ett felmeddelande om att någon dll-fil saknades, den hängde sig i tid och otid så att det inte ens gick att starta om den med ctrl, alt + del utan jag var tvungen att ’våldstänga’ den med powerknappen och ofta var jag tvungen att starta om den flera gånger innan den ville fungera en längre stund, webbläsarna ville inte starta, när jag gjorde sökningar på google så kom jag inte till den sida jag hade tänkt när jag klickade på länkarna i sökresultaten utan till diverse reklamsidor istället.

Jag har virusprogrammet Avast på datorn men blev tipsad om ett annat gratis antivirusprogram, Microsoft Security Essentials, så jag laddade hem det för att testa. Jag hade hört att det tog mindre resurser av datorn och min dator var ju såååå seeeeeg. När jag körde MSE (alltså antivirusprogrammet) så hittade den en trojan, Alureon.A. MSEt påstod sig plocka bort denna bara jag startade om datorn vilket jag gjorde men när datorn startat igen så hittades trojanen av MSE igen. Den gick helt enkelt inte ta bort.

Jag sökte på nätet och hittade många förklaringar på hur man skulle bli av med skiten men ingen förklaring som var skriven så jag förstod. Tydligen var det en TDL3-trojan jag hade som kan heta lite olika, min hette Alureon.A och det är ett rootkit. För slakta denna trojanska djävulshäst för gott så gör man så här;

Ladda hem ett program genom att klicka på den här meningen. Denna ruta kommer upp

Klicka på ’Spara fil’ och spara programmet på Skrivbordet.

Byt namn på programmet genom att högerklicka på ikonen (som ser ut som den här intill) och välj ’Byt namn’. Man kan kalla det vad som helst, t.ex ’Hästslaktaren’, men det måste bytas för annars känner trojanen igen filnamnet och vägrar låta dig starta programmet.

Dubbelklicka på ikonen. Om windows slänger upp ett varningsmeddelande så klicka bara på ’OK’ eller ’Fortsätt’ eller vad det än må stå för att du ska kunna fortsätta.

Programmet uppdateras först och när denna ruta kommer så klickar man på Start scan.

Då scannar den datorn efter fuligheter och om den hittar något så får man en ruta som ser ut ungefär så här. Det finns en pil vid ’Cure’ men ändra INTE till något annat för det som hittats ska varken raderas eller sättas i karantän utan datorn ska botas från skiten. Cure ska det stå så låt det stå kvar och klicka på ’Continue’.

Sedan får man upp en ny ruta där det står att datorn kommer att botas (alltså helas, inte bootas) från vad den infekterats med efter man startat om datorn. Gör detta genom att klicka på ’Reboot now!’

När datorn startat om är den frisk och pigg igen!!

En kommentar på Guide för pantertanter i hur man slaktar en häst

  • Lill skriver:

    Tack tack tack, har haft något jävla skit i datorn och tog bort Avast jag med, men la in Telias egna ”säker surf” och då fick jag bort skiten.
    Skall ladda ner detta ifall det kommer tillbaka
    Ha de gott / Lill

    Du kan ju köra den här ändå och se om datorn är fri från den typen av trojaner. Det går på någon minut bara och dessutom så har jag försökt ta bort trojanen på flera olika sätt men inte blivit av med den trots att virusprogrammen och anti-malwareprogrammen såg ut att ta bort det. Har man det så är det ’osynligt’ när det körs på datorn. /Kali