Bitterfittan Grinchen

Grinchen försöker samla poäng hos Amanda genom att smutskasta mig. Det är inte en taktik som går hem riktigt… Han påstår att jag hindrat honom att träffa Amanda på olika ickespecificerade sätt men han skrev till henne att efter att han flyttade till Österrike så har jag inte kunnat tala om för honom när det funnits möjlighet för honom att komma och träffa Amanda trots att han meddelat mig när han skulle vara i Sverige. Inte riktigt sant…

Sista gången han träffade Amanda var vid jul -99 och han var skitförbannad för att jag redan hade planer och skulle åka till Gregory i Umeå över jul och nyår. Barnen skulle vara hos Ken i Håla så Grinchen vilket jag talade om för honom och sa att han kunde ringa och fråga dem och det gick bra att komma dit och träffa Amanda vilket han också gjorde. Sedan dess har han aldrig meddelat mig när han är i Sverige vilket jag tolkar som att han inte har velat träffa henne. Han har ju själv skrivit till henne tidigare att han medvetet väntat med att ta kontakt med henne tills hon blivit myndig. Så då kan han ju inte gärna skylla det på mig någon månad efter han skrivit så.

Trots att Amanda inte frågat honom så skriver han ”Din mamma var väldigt svår att ha att göra med. Vad hon har gjort måste du fråge henne om!”. OK, så istället för att samla poäng på sin egen personlighet så försäker han göra det genom att smutskasta mig. Sedan han tog kontakt med Amanda efter hennes 18-årsdag så har han flera gånger dragit upp gammalt och antytt han jag gjort ditten och datten. Nu uppmanade han Amanda att fråga mig vilket hon gjorde. Och jag svarade.

En sak som han skrev nu till henne var ”Jag var inte tillräckligt stark att stå imot henne. jag hoppade nästan från balkongen när hon gjorde slut med mig! det har hon alltid använd!” Det finns sanning i det. Det är faktiskt en del av en sanning som jag inte trodde att han skulle våga ta upp med Amanda. Jag hade under flera veckor försökt göra slut men han viftade bara bort det och vägrade lyssna. Till slut skrev jag ett brev till honom som svart på vitt klargjorde att jag inte ville vara tillsammans med honom längre. Då gick det in och han accepterade det. Ett dygn senare flippade han ut fullständigt vilket resulterade i att han höll kvar mig mot min vilja i lägenheten och misshandlade mig under flera timmar. Jag var gravid, blodig och skräckslagen. När jag till slut fick tag på en telefon och lyckades slå ett nummer (vilket var rätt smärtsamt eftersom han försökt knäcka fingrarna på mig för att förhindra att jag skulle kunna ringa) innan han hann stoppa mig så låtsades han hoppa från balkongen för att jag skulle lägga på luren. LÅTSADES för att manipulera mig. Det hade inget att göra med att jag gjort slut och han var förtvivlad utan han försökte hindra mig från att få hjälp när han misshandlade mig.

Efter den händelsen vågade jag inte längre vara ensam med honom. Jag försökte prata med honom om det som hänt men han sade att han inte minns något för att han varit för full. Det var lätt att motbevisa eftersom han på kvällen försökt få komma in på Beroendeenheten men nekats detta eftersom han inte var berusad. Då ändrade han sig och sa att han inte minns för att han varit för arg. När jag frågade varför han var arg så svarade han att jag inte skulle förstå det eftersom jag aldrig blivit så arg att jag tappat minnet. Jaha?? Blir han ofta så arg att han tappar minnet så är han ju direkt farlig. Några man kan bli fullkomligt galen på är sina egna barn och vad händer när han blir så arg på Amanda så att han tappade minnet? Ett barn hade förmodligen fått bestående skador om hon ens överlevt den behandling han gav mig när han blev arg för att jag inte ville vara tillsammans med honom längre.

Efter detta beslutade jag mig för att dokumentera allt. ALLT! Allt som sades, allt som gjordes och allt som skrevs. Jag har en hel pärm full med anteckningar, brev från Grinchen, hans mor, familjerätten och kopior på vad jag skickat till dem, överenskommelser vi haft etc. etc, jag har sparat vart enda mail som utbytts och jag har flera timmars inspelade samtal. Bland dessa inspelningar finns diskussionen om misshandeln med. Han erkänner att han misshandlat mig men tycker inte att det rör sig om grov misshandel eftersom han inte slagit mig med knytnävarna. Nä, han använde bland annat en dörr istället…

Dessutom vet han att jag har allt detta. Jag har inte hymlat med att jag dokumenterat allt. Jag har sett det som en trygghet, att han vet att om han får för sig att spöa mig igen så finns även det dokumenterat så då kommer jag att anmäla honom för det vilket jag inte gjorde första gången. Att han då ber Amanda fråga mig vad jag gjort är väldigt riskabelt för honom eftersom jag kan styrka allt jag säger med olika former av dokumentation. Han har inget som backar upp hans lögner förutom hans eget och hans mors ord. Han trodde väl inte att jag skulle ha det kvar efter alla år men det har jag. Det har varit nära att jag kastat det men det har blivit kvar och om Amanda ber om att få ta del av det så kommer jag att låta henne göra det. Jag har inte berättat om allt som hänt för Amanda men nu vill ju tydligen Grinchen att alla kort ska upp på bordet så anteckningarna har jag skickat till henne och dokumenten som styrker allt finns hos mig tills hon ber om dem.

Tråkigt för honom att han försöker basera en relation med Amanda på att snacka skit om mig. Han kommer inte att lyckas med det.