Det rör på sig

Jag fick ett brev från försäkringskassan förra veckan. De vill att jag skriver under diverse papper för att ge dem fullmakt att driva in Amandas biologiska far Grinchens alla obetalda underhåll som nu har vuxit sig till en ganska ansenlig summa. 195 800:- är han nu skyldig och skulden ökar med 2 800:- varje månad. Det förvånar mig att inte försäkringskassan har tagit tag i detta tidigare och kraftfullare än de gjort. Detta har malt på sedan mitten av 2004 och av den totala skulden så ska försäkringskassan ha 83 500:-  och med tanke på att de polisanmäler folk för att de tagit vård av sjukt barn en enda dag trots att de gått till jobbet så borde de visa större intresse än de gjort för att få tillbaka de dryga 80 papp som Grinchen nu är skyldig dem… kan man tycka. Det vore i alla fall trevligt om de såg till att kräma honom på pengarna nu för de behövs. Det är inte gratis för Amanda att plugga i Skåne och Timothy vill också flytta hemifrån till hösten så det vore inte alls dumt att få de 112 000:- han är skyldig mig.

Gregory och jag släppte allt ansvar över hem och barn och åkte till Piteå över helgen. Vi bokade lyxpaketet på Stadshotellet och planerade mys och shopping hela helgen. Så pass mycket mys och shopping att vi anade att vi skulle behöva en dag ledigt för att återhämta oss när vi kommit hem så därför har vi båda varit lediga från våra jobb idag.

Shopping och mys blev det men vi är inte sååå överväldigande imponerade av rummet. Det ska vara hotellets näst lyxigaste rum vilket det kanske är men för mig kändes det inte så flärdfullt. Väggarna hade väv istället för tapet och det kändes lite väl simpelt och tråkigt. Jag kan förstå att de vill ha något slitstarkt som går att rengöra om så behövs men en vinyltapet hade funkat lika bra och varit betydligt snyggare. Jag antar att rummet inreddes i mitten av 90-talet och på den tiden hade jag varit grymt imponerad av lampor, möbler och färgval men idag kändes det lite… trött på något vis. Badrummet var helt OK, helkaklat i grått kakel med struktur och utrustat med jacuzzi och ångbastu, och där spenderade vi mycket tid.

Under lördagen knallade vi på stan och spenderade pengar. Jag köpte bland annat ett par skor som jag med nöd och näppe kan gå i men det är nog inte meningen att man ska heller. Tanken är nog att man ska stå och vara snygg i dem bara och det anser jag att jag klarar av… korta stunder. Gregory fick sig ett par nya jeans, Levi’s, som han både kan stå och vara snygg i och gå och vara lika snygg i. På kvällen gick vi på bio och såg Clash of the titans i 3d och det är inte riktigt samma sak som på 80-talet när jag för första gången kom i kontakt med 3d-tv. Visst, de hidösa glasögonen måste man ha på sig men de har inte ett rött och ett grönt glas som förr utan de skiftade i grönt och lila typ. 3d-effekten var också uppenbar nu vilket jag inte tyckte den var på 80-talet. Det skulle vara rätt kul att sätta på Kroken sådana glasögon framför en 3d-film och se hennes reaktion.

Vi spenderade vår lediga måndag idag på Leos lekland. Leos lekland var en hit! Kroken sprang mellan de olika ”stationerna” och vi försökte hålla jämna steg. Gregory och jag turades om att klättra med Kroken medan den andra fotade. Ca 800 foton knäppte vi men en hel del fick rensas bort. Säkerhetsnäten ställer till det för kamerans autofokus. Gregory härsknade till ordentligt på en kvinna i övre medelåldern som ställde sig i vägen när han placerat sig vid slutet av en rutschkana som var ett stort spiralformat rör. Kroken var på väg ner så han ville knäppa en bra bild när hon ploppade fram men så klämde sig kvinnan in mellan Gregory och rutschkanan så det blev inget av det. Kroken tyckte att den kanan var läskig så hon vägrade åka den mer och Gregory muttrade länge över människors brist på hyfs. Jag undrar vad hon gjorde där, hon hade ytterkläder på sig och inga barn med sig… Kanske var hon bara ute och sökte en fotograf att jäklas med? 😀

Frånsett den ohyfsade kvinnan så var besöket en succé. Dit kommer vi att åka ofta!