Succé

Ovänliga veckan var faktiskt en av mina fiffigare idéer. När jag förklarar för andra vad det är och vad tanken med den är reagerar de först negativt och tycker nog att det är ovanligt korkat att vara avsiktligt otrevlig. Sedan försöker de sig på en försynt spydighet mot mig och sen är pajkastningen det i full gång. Hittills verkar det ha roat alla. En kollega som tittade på mig som om hon undrade ifall jag glömt ta min medicin den senaste månaden när jag förklarade vad Ovänliga veckan är släppte någon minut sedan ut all sin lättnad över att hennes syster äntligen åkt hem till Stockholm för hon hade blivit så fruktansvärt less på henne medan hon varit här under julhelgen.

Jag tror faktiskt (och nu är jag seriös) att folk mår betydligt bättre om de får släppa ut lite skit som de annars sparar inom sig. Vad är det för vits med en filantropfasad om skiten ackumuleras på insidan? Någon gång briserar den bomben och exploderar den så riskerar man att såra de som råkar vara i närheten och då oförtjänt får en massa dynga. Imploderar den så blir man sjuk i själen och hur ska man då orka ge något positivt till sina nära?