Ålderstecken

Tydligen håller jag på att bli gammal för det är ungefär i min ålder som en del börjar skriva i sin presentation att de är ”en ungdomlig 36-åring” och ”Jag är 36 men känner mig yngre”. Varför ska man känna sig yngre? Luktar åldernoja lång väg ju… Jag är 36 och känner mig som 36, tycker det är helt ok att vara 36. Hade inte haft något emot att vara 46 heller för det är enligt mig helt ok att vara det. 56, 66, 76, etc. är också helt ok att vara.

Man ser aldrig en 20 åring som skriver ”Jag är 20 år men känner mig betydligt äldre”. varför ska man känna sig som något man inte är? Det är ju lite ledsamt på något vis att de inte kan acceptera det de är. Som om jag skulle skriva att jag är 166 cm lång men jag känner mig betydligt längre eller att jag har si eller så många kilos övervikt men jag känner mig lättare. Jag är mörkblond men jag känner mig rödhårig? Och aldrig ser man någon smal som skriver ”Jag väger 55 kilo men känner mig betydligt tjockare” och det är ändå något som jag tror är vanligt – att man känner sig tjockare än vad man är.

Nja, jag vet inte vad vitsen men det lilla tillägget är. Det känns som de ber om ursäkt för sin ålder på något vis.