Här händer det grejer!!

Jag köpte en påse med blandade nötter till Gregory och när han smaskade fick han något hårt i munnen. Ett häftstift! Det fanns ett häftstift i påsen. Det kunde ha blivit otrevligt men han gjorde inte illa sig i alla fall.

Utlandskontoret på försäkringskassan har ringt. Nu har fk i Österrike bestämt sig för att underhållet som Grinchen ska betala till oss ska fastställas. Jag hade begärt 3000 kronor per månad i underhåll men fk tyckte inte att det var en skälig summa så de har yrkat på den summa som de tycker är mer riktig. Tydligen går de efter någon schablon och de tycker att 3500 kronor är rimligare. OK.. visst, för min del så…

Min advokat i Österrike (jag har tydligen en sådan enligt kvinnan på fk) har kontaktat Grinchen och meddelat detta. Grinchen säger att han inte skulle ha råd med det utan erbjuder sig istället att betala 200 euro (1850 kronor) per månad. Eftersom detta har dragit ut en del på tiden så ska han betala två år retroaktivt och han har erbjudit sig att betala av 100 euro per månaden så totalt blir det 300 euro (2775 kronor) per månad då… om vi godtog hans förslag.
Om vi inte godtar hans förslag så ska domstol fastställa hur stort underhållet blir. Minimumsumman blir då hans förslag och det finns ingen övre gräns utan de utgår från vad han har för inkomst. Om domstolen fastställer underhållet så kommer den skuld han har dragit på sig de senaste två åren, det han ska betala retroaktivt, att gå till indrivning.

Själv tror jag inte att Grinchens lön är lägre än snittlönen i Österrike vilket försäkringskassans schablon baseras på. Om han skulle betala 3500 kr per månad så han ändå bara lagt ut ca 275 000 kronor på sin dotter när hon blir myndig och han slutar betala. Det är betydligt mindre än normala, ansvarstagande föräldrar lägger ut på sina barn under de första 18 åren.

Jag lät Amanda bestämma. Hon tyckte inte att vi skulle godta Grinchens förslag helt enkelt för att hon inte tyckte att han skulle få som han vill. Så jag ringde kvinnan på fk och meddelade vad hon beslutat. Nu får vi se vad som händer. Förhoppningsvis fattas beslut så snart som möjligt. Vad summan än blir så har jag lovat barnen att jag tar 1273:- (samma summa som bidragsförskottet som jag fått av fk i alla år) och barnen får dela på det som blir över. Om Grinchen får som han vill så får barnen knappt 290 kronor var per månad. Om fk får som de föreslagit får de drygt 1100 per månad så Amanda och Timothy hoppas på så hög summa som möjligt.

Om Grinchen får som han vill så är han skyldig ca 45 000:- för de senaste två åren. Blir det som fk föreslagit så är han skyldig 87500 så jag kan tänka mig att han inte är så glad över detta. Har han sparat en slant på banken så tar de den av honom. I värsta fall plockar de väl bil och annat av värde av honom. Jag kan tänka mig att Grinchen inte är helt tillfreds med tanken på att hans surt förvärvade sparslantar ska hamna i min ficka.