Idag ska jag berätta en liten saga

Det var en gång en liten pojke som hette Torsten. Torstens allra högsta önskan var att vara stor och tuff och farlig. Han slogs och skrämdes och gjorde farliga saker för att alla skulle höra talas om honom och tro att han var jättetuff och farlig. När nästan alla visste vem han var och tyckte att han var stor och tuff och farlig så var Torsten ändå inte nöjd. Han ville att alla skulle tycka att han var ännu större, ännu tuffare och ännu farligare. Torsten hade hört talas om ett gäng pojkar med mopeder. Mopedgänget hade rykte om sig att vara jättetuffa och jättefarliga och de kallade sig för Bananos och hade likadana galonbyxor allihopa så att alla andra direkt skulle kunna se att de var med i det tuffa, farliga gänget. Torsten hade också en moped så han ville leka med pojkarna i gänget för att han tänkte att då skulle alla andra se att han var lika tuff och farlig som de men pojkarna i Bananos ville inte leka med honom. Torsten kom på en idé. Om han tjuvade ett par galonbyxor av en av pojkarna i Bananos så skulle han kunna ha på sig dem och då skulle alla andra tro att han också var en av de tuffa farliga pojkarna i Bananos.

Torsten tjuvade ett par galonisar och var jättestolt när han körde runt på sin moped och alla tittade efter honom. Men en dag hittade Torstens magister galonisarna och såg att det stod en annan pojkes namn i dem. Han förstod att Torsten hade tjuvat galonisarna så han lämnade tillbaka dem till pojken som Torsten tjuvat dem av. Då pojkarna i Bananos fick veta att det var Torsten som tjuvat galonisarna blev de jättearga. De började jaga Torsten och lämnade smällare på hans lådbil för att skrämma honom. De pangade till och med på Torsten med knallpulverpistol en gång när Torsten åkte på sin moped. Torsten klarade sig men var rädd att de skulle hinna ikapp honom och slå på honom så att han skulle få näsblod så han gömde sig hos ett annat gäng som också hade mopeder. De gänget var inte lika tuffa och farliga som Bananos så de blev jätterädda för att Bananos skulle komma och slå på dem också för att de hjälpte Torsten. En gång när Torstens magister åkte förbi kojan där Torsten brukade gömma sig trodde de att det var Bananos som var på väg så de pangade på Torstens magister. Magistern blev jättearg och några fick kvarsittning.

I en annan del av staden bodde en pojke som hette Egon. Egon hade en hund som hette Pricken. Egon bad en kompis sköta pricken men kompisen var ingen bra kompis så han gav bort hunden till någon annan. Egon blev jätteledsen och sökte Pricken jättelänge. Egons storebror och lillebror hjälpte honom. De hittade en pojke som hette Nisse som hade haft Pricken ett tag men han sa att Pricken hade åkt till hundhimlen. Det trodde inte Egon och hans bröder på. De började spinka på Nisse för att se om han hade gömt Pricken någonstans. En kväll tog de med sig en annan pojke. Den pojken hette Lennart och många trodde att han var tuff och farlig för att han hade gjort en massa farliga saker och skrämt en massa människor. Egon och bröderna tänkte att om Lennart följde med så kanske Nisse skulle se att de var kompisar med tuffe Lennart och då kanske Nisse skulle bli så rädd att han lämnade tillbaka Pricken till Egon.

Pojkar som vill vara stora och tuffa och farliga är ibland inte kompisar med varandra. Lennart och Torsten tyckte inte om varandra det minsta lilla. Torsten var säker på att Lennart hade varit med och lagt en smällare på hans lådbil så han var verkligen jättearg på Lennart.

När Egon, bröderna och Lennart hade spinkat klart den kvällen så åkte de hem men när Lennart satte sig i sin lådbil hände något förfärligt. Någon hade lagt en jättestor smällare där och den sa pang så det hördes i hela staden. Lennart gjorde sig jätteilla i benen och var tvungen att åka till doktorn för att få jättemånga plåster. Alla tror att det var Torsten som hade lagt dit smällaren. Nu är Egons storebror jätterädd för att Lennart åkte i hans lådbil tillsammans med honom så han tror att Torsten kanske såg det och är arg på honom för att han var kompis med Lennart. Men egentligen är de inte så bra kompisar utan Egon och bröderna hade ju bara med sig Lennart för att Nisse skulle bli rädd. Storebror vågade knappt sätta sig i sin lådbil igår.

Snipp, snapp, snut. Den sagan saknar slut.

Alla eventuella sammanträffanden med verkligheten är slumpmässiga och alla karaktärer är fiktiva… *inte*