Norrmän, stan är full av norrmän

Varje sommar invaderas Skellefteå av norrmän. Jag kan faktiskt inte förstå varför det är så populärt att semestra just här. På Ica Maxis parkering såg jag en mycket illa parkerad bil. Naturligtvis var det en norrman. För att späda på buskisfaktorn över det låga skämtet så låg det ett bananskal framför bilen vilket gjorde att jag för mitt inre såg bilägaren komma tillbaka till sin bil och dratta på ända när han halkade på bananskalet… och tappa byxorna.

En annan sak jag observerade var ett glatt gäng på tre personer som satt på torget och njöt av sommarsolen. Från början var de bara två, en yngre, blond man och dito kvinna. Så småningom dök en medelålders, mörkhårig man med en kasse upp. Han ställde ifrån sig kassen och gick några steg från den. Kvinnan var snabbt där och plockade upp kassen och gick iväg med den. Troligen såg hon att den äldre mannen var trött i armen av att bära kassen, som förmodligen innehöll något tungt, så hon ville hjälpa till. Hon såg nästan överdrivet obesvärad och nonchalant ut vilket hon förmodligen gjorde för att den äldre mannen inte skulle känna att han stod i tacksamhetsskuld till henne för att hon tog över hans börda. Kvinnan gick och satte sig bredvid den yngre mannen och efter ett tag anslöt även den äldre mannen. Han plockade fram en läskedrycksburk som han öppnade. Jag såg inte vilken märke läskedrycken var men det måste ha varit sprite eller något för burken var grön… tuborggrön. Hur som haver så såg det hela så gemytligt ut, yngre umgås med äldre på Möjligheternas torg, hjälper varandra och njuter av sommaren, så jag var tvungen att föreviga det ögonblicket. En del har ju fördomar om sådant, tror att ungdomar bara super och att män i medelåldern, speciellt med invandrarbakgrund, som ambulerar på torget på kvällarna är benägna att langa alkohol till dem men det är skönt att nu ha fått se en annan bild och för en gång skull inte få några fördomar befästa.