Misstag

Har ägnat en stund över att fundera på vilka misstag andra gör när de kontaktar mig i dejtingträsket. Alltså vad som får mig att dra öronen åt mig. Har kommit fram till att det går summera i nio punkter;

1. Att skicka flirtfras efter flirtfras. Man får en flirt och tackar för den. Sedan kommer ”Jag gillar din profil!” och man tackar för det och kommenterar något på hans profil. Så kommer ”Du verkar trevlig!”, ”Du gör mig nyfiken…”, ”Har du lust att höra av dig?”… Visst, alla är inte betalande medlemmar men det funkar dåligt att kommunicera enbart med de föreslagna flirtfraserna. Ska det bli någon vettig dialog så får man nog lätta på plånboken så att man kan skriva något på egen hand.

2. De som helt uppenbart inte läst presentationen alls. Tidigt i presentationen har jag skrivit att jag inte vill ha någon kontakt via mail, telefon, msn eller annat på direkten. Ändå är det många som lämnar ut mailadress och mobilnummer i första meddelandet och vill att jag ska höra av mig.

3. De som vill träffas det detsamma. Jag förklarar att jag inte träffar någon alls förrän efter några månaders korrespondens och om det då känns bra. De kan till och med skriva att de har full förståelse för det och sedan lika fullt förbannat fråga i nästa meddelande om vi inte ska träffas snart.

4. De som vill ha garantier går fetbort. En del frågar i ett tidigt skede om jag tror att jag kommer att vilja träffa dem någon gång i framtiden. Det har till och med hänt att någon har frågat om jag tror att jag kan bli kär i honom i framtiden. Tydligen vill inte en del lägga ner tid och energi på att etablera en kontakt om de inte fått några garantier för att det sannolikt kan leda till något djupare. OK… men jag kan inte lova hur jag kommer att känna i framtiden så då kan jag inte lämna något annat besked än ett ”Tack men nej tack”.

5. Att skriva att man gillar sex. Jo, jag och de flesta anser att sex är en självklarhet i ett förhållande så det tycker jag inte att man måste ta upp som separat önskemål. Det ger ett lite fixerat intryck. Som om jag, som tycker att man bör äta för att må bra, skulle skriva att jag tycker mycket om mat, vill ha bra mat och ofta vill jag ha mat och helst alla möjliga olika sorters mat. Det låter ju onekligen som om jag kanske då äter lite mer och lite oftare än folk i allmänhet som äter när de är hungriga och kanske inte alls har ett speciellt sunt förhållningssätt till mat.

6. Att glida in på prat om sex, porr, snusk och liknande hela tiden fast jag talat om att det inte är något jag vill prata om. Ändå envisas de med att skriva ”mmmm… kysser dig i nacken”, fråga om man har stora bröst etc. Det finns inget som är mindre attraktivt är karlar som inte kan ta ett nej när det gäller sexuella saker.

7. Hyckleri! Finns de som vill träffa mig för ”att få se hur jag ser ut på riktigt”. När jag säger att jag är 167 cm och fet, alltså inte så mycket att se så träffen får vänta svarar de att utseendet inte spelar någon roll för dem. Nähä, men varför vill de träffas då?! Låter inte trovärdigt…

8. De som hela tiden kommenterar utseendet. Det är väl trevligt om någon tycker att jag ser bra ut men när de i varje meddelande måste påpeka det så känns det som om det enda som tilltalar dem är utseendet. Jag vill ju helst att de ska tycka att det är min personlighet som först och främst är intressant.

9. De som drar för stora växlar på ett svar. Att jag svara på ett meddelande betyder inte att man har halva inne. Det behöver inte ens betyda att jag är intresserad på det viset. Har varit med om personer som i princip har ansett att vi haft något på gång, helt seriöst, efter att vi utbytt meddelanden en kortare tid. Jag avslutar aldrig med ”puss” eller ”kram” som många andra gör så jag tycker inte att det ska gå tolka in sådant i mina meddelanden.

Så… det var vad andra gör för fel i mina ögon. Jag undrar vad jag gör för fel i andras ögon.