Utvecklingssamtal

Kvartsamtal med Timothys fröken idag. Enligt fröken är Timothy en lugn och harmonisk pojke som kommer bra överens med såväl klasskompisar som personal. Ordningsam och flitig är han också och han hänger med bra i skolan men är speciellt bra på matte och att rita. Förr var han otrygg, deprimerad, hade självmordstankar och inlärningssvårigheter och trivdes inte hemma men nu när Skräcködlan, som var hjälplärare, har hamnat i en annan klass så är det ett helt annat ljud i skällan. Fröken sa också att Timothys läsning gått med raketfart sista månaden och hon sa att det berodde helt på att de läst så mycket med Timothy på skolan. Att det kunde ha att göra med att han inte såg raderna förr men nu har fått glasögon trodde hon inte riktigt på. Nåja… hon får väl tro så då 🙂

Timothy var ju, som sagt, och kollade hjärtat i förrgår. Hjärtat är ok, det är ingen vacker konstruktion men det fungerar som ett normalskapt hjärta och det är ju huvudsaken. Läkaren, som vi har träffat ett antal gånger nu sedan Timothy var bebis, frågade hur det går för Gregory. Hon vet att han läser (läste) till läkare och hon har väntat att han ska dyka upp och göra praktik på hennes avdelning. Jag sa att det kan nog dröja ett tag för han har tagit paus från pluggandet. Vi började prata om vad man får stå ut med när man har en i familjen som läser medicin. Både Amanda, Timothy och jag har fått ställa upp som övningspatienter för att Gregory ska få klämma, känna, lyssna, böja och bända. När han läste geriatrik gjorde han ett test på Timothy och kom fram till att han hade Alzheimers. När Gregory lärt sig göra suturer i skolan snodde han ett mjukisdjur av Amanda, klippte sönder det och sydde ihop det igen med prydliga suturer. Amanda var allt annat än nöjd över hans tilltag. Läkaren på hjärtkliniken höll däremot på att skratta ihjäl sig när hon hörde vad han gjort. Jag berättade att enda gången vi har fått vara ifred var när han läste om prostatan och det förstod hon men hon varnade mig och sa att sista terminen läser de gynekologi så då finns det en viss risk för att jag blir aktuell som övningspatient igen. ”Men det kan ju bli trevligt” tillade hon.  🙂   Jojo…