Pengar och girighet

Hade tänkt skriva något om hur mycket jag avskyr girighet, religion och de dårar som det föder. Hittade en hemsida och kunde inte riktigt avgöra om det var ett skämt eller inte. Om sidan inte är ett skämt så finns det en pastor i Stockholm som systematiskt lurar pengar av en förståndshandikappad kvinna i församlingen. Är det ett skämt så var det ganska lustigt men OM det inte är det (och läser man hela sidan så verkar det vara sant) så är det fördjävligt så jag ringde polisen och bad dem kolla upp det. Polisen jag pratade med lät allt annat än intresserad och av allt att döma så iddes han inte anteckna adressen till hemsidan. Så uppenbarligen är det helt i sin ordning att att blåsa folk på pengar om man är pastor.

Pengar och religion, religion och makt, makt och politik, politik och religion, den ena dåren är värre än den andre oavsett vilken religion de bekänner sig till men det måste vara hemskt praktiskt ändå. Att vara religiös, tänkte jag. Man kan döma ut människor totalt och säga att de lever fel, agerar fel, äter (!!) fel osv, osv och man behöver inte ens stå för den åsikten utan hänvisa till gud när man blir ifrågasatt. ”Skyll inte på mig, det var gud som sa att det var så.” Ja, det är tur att vi har hittat på gudar så att vi slipper tänka själva, stå för våra åsikter eller ta ansvar för våra handlingar. Vissa dårar till muslimer har bestämt sig för att starta ett ”heligt” krig mot USA. Hela västvärlden gapar förvånat över hur man kan vara så totalt bortkollrad. I samma stund sitter den ”förnuftiga” Busken i väst och planerar att attackera något land, han har inte bestämt sig för vilket eller vilka ännu men, jävlar anamma att det ska hämnas. Sin befolkning peppar han med orden ”God bless America”, ”…one nation under God” och en psalm ”Though we walk in the shadow of death…”. Den ene dåren är värre än den andre… Finns det ingen annan planet man kan bo på där man slipper riskera livet för att några dårar tror på sagofigurer?!!